DPF İptali

DPF Nedir?

Araçların çalışırken salgıladıkları egzoz emisyonları karbon monoksitler çevreye ve araca zarar verebilir. Buna bağlı olarak egzoz partiküllerin azaltılmasında etkili olur. Ayrıca emisyon düzenlemesini karşılamak için tasarlanan araçlar avantaj sağlar.

kaplanmış lan dizel partikül filtresi şeklinde işlem sağlar. Ayrıca silisyum karbonundan yapılan (SİC) metal soy kaplama olan DPF için tasarlanmıştır. Bunun yanında karbonmonoksit ve hidrokarbon denilen (HC) emisyonlarını engellemeyi sağlayan sistemlerdir. Aynı zamanda araç filtresinde tıkanmayı önlemek için düzenli olarak yanarak işlem sağlarlar.

Özellikle araçlarda kullanılan filtrelerde biriken partiküller performansı etkileyerek daha yavaş çalışmasına neden olabilir. Bunun yanında jenerasyon ile filtreye zarar verebilir ve çatlaklar oluşabilir. Oluşan arızalarda genellikle arıza ışığı olan (MIL) arıza sinyali vererek uyarı sağlar.

Bu arızalarda sinyali aktifleştiğinde müdahale önemlidir. Ayrıca DPF jenerasyonunda motor sıcaklığı normalin üstünde olabilir. Motoru korumak ve sıcaklıkların riske sebep olmaması adına arızanın çözümlenmesi önemlidir.

Aynı zamanda araçların egzoz tıkanmasıyla egzoz yanabilir. Bunun sonucunda yanan egzoz ile birlikte kuru cisimleri alev alabilir. Bu sistem ile birlikte risk aza indirilerek yanmalı motorlarda gaz tahliyesi sırasında susturucu şeklinde avantaj sağlar.

DPF İptali

Araç kullanıcıları özellikle partikül filtresi değişimi için maliyeti düşünürler. Bu maliyetler yüksek fiyat harcamaları kaçınmayı getiren maliyetlerdir. Bunun için araç kullanıcıları DPF iptali yöntemini kullanırlar. Bu yöntem aracını maliyetten kaçınmak isteyen kullanıcıların kararına bırakılmış uygulamadır.

Aynı zamanda avantajı araç sahiplerinin DPF sistemi iptali ile çekiş düşmesi ve marş basmaması gibi sorunların önlemek istemesidir. Genellikle bu uygulama ekiplerimiz tarafından işleme alınan uygulamalardır. Bununla birlikte yapılan bu iptalde, aracın beyninde ve motor sistemlerinde bir sorun oluşmaz.