Partikül Değişimi

Partikül Filtresi Neden Tıkanır?

Genellikle trafikte olan araçlarda düşük hız ve devirlerde kullanmak bazı sorunlara yol açabilir. Öncelikle bu sorunların başında araç içerisinde önemli olan partikül filtresinin tıkanmasıdır. Araçların düşük seviyede kullanımı partikül filtrelerinin hızla dolmasına neden olur.

Ayrıca filtrelerin dolarak araca zarar vermesine neden olan unsurlardan biridir. Bununla birlikte araçların en önemli düzeneği yakıtlardır. Buna istinaden kalitesiz yakıt kullanımı araçlara ve partikül filtrelerine zarar verir. Aynı zamanda bir diğer etken de kısa mesafeler arası yapılan araç kullanımlarıdır. Bu şekilde kullanılan araçlarda partikül filtresinin anında dolarak yavaşlaması gerçekleşir.

Araçlarda özellikle motor yağı kullanımı da partikül filtrelerini etkiler. Yanlış motor yağı seçiminde özellikle DPF onayı olan ürünleri tercih etmek önemlidir. Motor yağı tercihi ile kaliteli yakıt kullanmak partikül filtresinin dolumunu yavaşlatır. Bununla birlikte uzun mesafe yol kat etmek partikül filtresinin kendisini onarmasında önemlidir.

Partikül Değişimi

Özellikle araçlar da dizel partikül filtresi dizel araçların egzoz emisyonunda önemlidir. Bu filtre türü sağlıklı bir egzoz emisyonu için kullanılan bir filtre türüdür. Uzun süreli kullanımlarda partikül filtreleri zedelenip çatlaklara maruz kalabilir. Bu durumlarda filtrenin değişimi uzman ekipler tarafından yapılmalıdır. Böylece partikül filtresinin tam performansta işlev görmesi yeniden kazanılabilir.