EGR Değişimi

EGR Nedir?

Kara taşıtlarında en çok kullanılan ve işlem sağlayan EGR elektropnömatik bir valf olarak kullanılır. Bunun yanında EGR araç içinde yer alan motor bölümünde egzozun en önemli parçalarından biri olarak kurulmuştur. EGR ayrıca araçlarda ve motorunda devir daim işleminin yapılmasında önemlidir. Burada yer alan parçalar EGR valfi olarak işlem sağlar.

Bu valf içerisinde zaman içerisinde aşınmalar olabilir. Bu aşınmalar sonucunda aracın performansı düşer ve arızalanmasın oluşur. Özellikle de iç kısmında biriken kurum ve kirlenmeler oluşarak arızalar kaçınılmaz olur.

Bu durumların araçlarda yaşanmaması için ayrıca belirli sürelerde bakımı yapılmalıdır. Bakım ile birlikte temizliğinin yapılması ile değişimi de yüksek performans sağlar. Temizlik, değişim tamamlanmaz işse zaman içerisinde motorda titreşimli çalışma veya hiçbir şekilde çalışmama gözlenir. Temizleme ve bakım işlemleri yapılmadığında araçlarda yüksek yakıt tüketimi oluşur.

EGR Değişimi

Araçlarda özellikle egzoz gazında bulunan azot oksitlerinin miktarı önemlidir. Buna istinaden azot oksitlerinin azalmasına yardımcı olan EGR düzenli bir şekilde kontrol edilmelidir.

Özellikle bakımların hava fitresi ve egzoz manidfoldun arasında olmalıdır. Bu kısımda yer alan alanın açılması gerekir. EGR valfi ayrılarak bu alandan temizleme yapılmalıdır. Bir diğer tavsiye edilen işlem değiştirilmesi ve yenisinin takılmasıdır.