EGR Revizyon

EGR Nedir?

EGR özellikle kara taşıtlarında kullanılan elektropnömatik bir valf şeklinde işlem gören parçadır. Genellikle araçlarda motor bölümünde yer alan bu parça egzozun en önemli parçasıdır. Ayrıca EGR ile birlikte araçlarda yapılan devir daim işlemi de kolaylaşır.

Burada yer alan parçalar genel olarak EGR valfi olarak işlem sağlar. Valf içeriğinde aşınmalar oluşabilir. Oluşan bu aşınmalar sonucunda aracın performansında arızalanmalar meydana gelir. Aynı zamanda iç kısmında biriken kurum ve kirlenmelerde meydana gelir.

Oluşan bu arızalar da giderilmesi içinde bakım ve temizliğinin yapılması önemlidir. Bakım dışında özellikle değişimi de yapılması önemlidir. Zamanla oluşan bu kirler araç içerisinde ye alan motorda titreşimli çalışmaya neden olur. Aynı zamanda motor sürekli çalışmaz duruma gelir. Araçların motorlarında aynı zaman da yakıt tüketimi hızlanarak araç sahiplerine maddi açıdan zarara uğratır.

EGR Valfi Temizliği

EGR valfi temizliği için yapılan işlemlerin kurumsal bir firma olması önemlidir. EGR valfi temizliği uzmanlık ve tecrübe isteyen bir işlemdir. Arızaya neden olan araçların parçalarının sökülmesi ve temizlenmesi önemli bir konudur. EGR valfi temizliği sonrası araçlar yüksek performansta çalışır.

Bu temizlik küçük bir fırça ile içerisindeki kurumların temizlenmesi ile gerçekleşir. Yapılan temizlik işlemlerinde kaba pislikler temizlenir. Sonrasında özel sıvıların içerisinde bekletilmesi önemlidir. Temizlik sonrası motor içinde oluşan titreşimler giderilerek kaliteli bir sürüş gerçekleşir.