Varex

Varex Nedir?

Egzoz sistemi üzerinde bulunan susturucular motordan gelen sesleri elimine ederek aracın çevresine yaymış olduğu ses titreşimlerini büyük oranda azaltmaktadır.

Varex değişken egzoz anlamına gelir. Uzaktan kumanda yardımıyla gönderilen bir sinyal ile dilediğiniz zaman açıp kapayabileceğiniz bir vana olan Varex, egzoz sistemi üzerindeki susturucuları tek tuş ile devreden çıkarmanıza yardımcı olur. Böylece dilediğiniz zaman egzoz susturucularınızı aktif konuma getirip sessiz bir yolculuğun tadını çıkartabilir, dilediğiniz zaman ise egzoz susturucularını pasif duruma getirip daha spor bir egzoz sesinin keyfini çıkartabilirsiniz.

Varex egzoz sadece ses ve zevk meselesi olarak görmek yanlış olur. Susturucular da egzoz sistemi üzerindeki hava akışına engel olup ters basınç meydana getiren egzoz elementlerinden biridir. Performans araçlarında susturucuları devreden çıkmak motor verimliliğinin artmasında büyük rol oynar.

Varex İşlemi

Varex sistemi, dikkatli bir şekilde iptal edilmek istenen susturucunun önüne yerleştirilir. Varex sistemi üzerinde bulunan vana açılınca susturucuyu iptal etme görevi gören bir boruya bir boruya bağlanır. Böylece egzoz gazları susturucuya uğramadan doğruca araç dışına atılır. Varex vanası kapatıldığında ise egzoz gazları susturucular üzerinden geçtikten sonra araçtan tahliye edilir.

Varex açma ve Varex kapa elektronik sinyal yayan bir kumanda yardımıyla zahmetsiz bir şekilde gerçekleşir. Böylece sürücü susturuculardan kaynaklanan, motor performans düşüklüğünü ve egzoz ses şiddetini dilediği gibi manipüle edebilir.