Adblue Değişimi

Adblue Nedir?

Adblue sistemi, dizel motorlu otomobillerin emisyon değerlerini aşağıya çekmek için kullanılmaktadır. Adblue, %32,5 oranında temizlenmiş üre ve %67,5 saf sudan oluşmaktadır. Günümüzde mevcut arabaların büyük çoğunluğunun fosit yakıtlar kullanması ekosistemimizde büyük bir tahribata yol açmaktadır. Avrupa ülkeleri Euro 6 Emisyon Standartları’nı uygulamaya alarak bunun önüne geçmek amaçlanmaktadır. Euro 6’ya göre dizel otomobillerdeki Nox salınım normalden %67 oranında daha düşük olmalıdır. Dizel otomobillerdeki atık gaz salınımını düşürmek için Adblue kullanımı zorunluluk haline getirilmiş durumdadır.

Adblue Değişimi

Adblue değişimi aracanızın çekiş performansını ve uzun vadede yaşanabilecek problemlerin önüne geçilmesi için önem arz etmektedir. Ortalama olarak bir Adblue tankı ile 10bin ila 15bin km arasında yolculuk yapılabilmektedir. Fakat bu rakam aracınızın modeline ve kullanılan Adblue yakıtına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Adblue değişimi kısa vadeli bir çözüm olarak düşünülebilir. Aracınızın performansında problem yaşamamak, aracınızın aksamında problem yaşanmaması için Adblue değişimi yapılmaktadır.

Adblue değişim işlemi esnasında yaşanacak problemlerin önüne geçilmesi adına profesyonel ekibimizle birlikte sizlere yardım etmek için buradayız.